Aggódsz, hogy a vírushelyzet ellehetetleníti a vállalkozásod? Nem tudod, mi legyen a következő lépés? Ne aggódj! Segítünk neked. Megmutatjuk, melyek azok a rövidtávú döntések, melyeket most érdemes meghozni a hosszútávú siker érdekében. A következőkben pontról pontra veszünk pár hasznos tanácsot.

1.)Elemezni, számolni

A vállalkozók feladata a Korona vírus alatt nem a következő hullám előrelátása, hanem a vírus rá gyakorolt hatásait vizsgálni, és célzott lépéseket tenni. Kezdd azzal, hogy megnézed a havi költségeket. Mi az, ahonnan lehet pénzt elvonni, a vállalkozás színvonalának drasztikus romlása nélkül? Próbálj meg minél kisebb költségeket teremteni. Noha kétségtelen, hogy a vállalkozás bármely részéből – melyre eddig sok energiát fordítottál – nehéz lesz költségeket elvonni, de a cél most a racionalitás. Minél józanabbul kell megítélni a kiadást.

2.)Piac ismerete, megértése

A vállalkozások sikere egy válsághelyzetben sohasem a véletlen eredménye, gondos pozicionálás, a piac alapos ismerete elengedhetetlen hozzá. Figyeld meg azokat a vállalkozásokat, melyek a vírus alatt is virágoznak. Ők mit csinálnak másként? A következő lépés, hogy vizsgáljuk meg a célcsoportot. Nekik milyen problémáik keletkeztek, milyen megoldással tudunk szolgálni? A kulcsszó ismét a piaci pozíció fenntartása. Törekedni kell rá, hogy a piaci versenyben egy elkülönült, egyedi szerepben jelenjünk meg.

WADO tipp: Szeretnél egy képet kapni róla, hogy a vállalkozásodat milyen hatások érik a piacon? Csinálj egy PESTEL elemzést a külső környezet megismerésére, illetve egy SWOT-elemzést a belső környezetre. Hogy ez mégis micsoda? Megmutatjuk! A mellékelt képet kitöltve te is könnyedén tudsz SWOT elemzést készíteni.

3.)Légy rugalmas mind gondolkodás-módban, mind a megvalósításokban

A jelen helyzetben, mikor sokkal nehezebb hosszú távra előre tervezni, a legjobb, ha olyan üzleti modellt választasz magadnak, mely lehetővé teszi a gyors változást, kellően rugalmas. A rugalmasság fontos része lehet a bevételi források változatossága, ennek köszönhetően több ügyfélt is el lehet érni. A gondolkodásmód kulcsfontosságú a jelen helyzetben. Célszerű egyedi, jövőbe mutató tervekkel foglalkozni, fejlődni, nem pedig a divathullámokra (pl.: maszk gyártás, fertőtlenítő készítés) felülni. Bármennyire is furcsán hangzik, egy piaci krízis szituációt tökéletesen fel lehet használni az innovációra. Új dolgokat bevezetni a piacra, esetleg egy új stratégiát alkalmazni. Keveseknek jut ez most eszébe, ezért (is) lehetsz te sikeres. Másrészt ne feledd: a fogyasztóid érdeklődését nemcsak fent lehet tartani, hanem egy innovációval új keresletet is lehet teremteni.

4.)Gondold át a marketing költségeket

Már említettem, hogy milyen fontos a költségek átgondolása, de mi a helyzet a marketinggel? Felesleges költség lenne? Fontos leszögezni, hogy egy jól felépített marketing sohasem felesleges költség, hanem beruházás. A vírus alatt a nagyobb marketing, PR rendezvények kivitelezése nehéz, ezért célszerű az online marketing felé venni az irányt. Az emberek egyre több időt töltenek az online térben, többségük a keresőmotorokhoz (Google) és közösségi médiához fordul, hogy megoldás találjon a problémáira. Kiemelten fontos, hogy a keresési rangsorban hányadik helyen vagyunk. Most könnyebb kitűnni, mivel sokan a marketing költségeiken spórolnak, kevesebbet törődnek a keresőmotorokkal, így most könnyebb az élre törni.

WADO tipp: Nem tudod, hogyan kell számokban kifejezni a marketing megtérülést? Ne aggódj, megmutatjuk:

ROI (befektetés megtérülése) marketing esetén a következő:

(a marketing tevékenység által nyert pénzügyi összeg – a marketing befektetés pénzügyi értéke) / a marketing befektetés pénzügyi értéke

(a kampány során felmerült összes pénzügyi költséggel kell számolni)

ROAS (hirdetések megtérülése)

(kattintásonkénti nyereség – kattintásonkénti költség) / kattintásonkénti költség

5.)Bővíteni az online jelenlétet

Feljebb már írtam, hogy érdemes az online világba átcsoportosítani az erőforrásokat. Ennek további lépése a közösségi média. Annak érdekében, hogy a vállalkozások további bevételt szerezzenek, ki kell használniuk azokat a taktikákat, melyek segítségével több emberhez jutnak el.  A közösségi oldalaknak köszönhetően megtalálják az emberek a hozzájuk fizikailag legközelebb lévő vállalatokat, információkat szereznek róluk. Az online jelenlétre (hasonlóan a marketinghez) érdemes beruházásként tekinteni. Törekedni kell a folyamatos tartalomgyártásra, a lehetőségek tárháza ezen a téren végtelen. Legyen szó akár blog posztokról, podcastokról, Facebook/ Instagram bejegyzésekről, storykról, YouTube videókról, TikTok őrületről… Bármit csinálhatsz! Vedd figyelembe, hogy a célcsoportod hol aktív, hol van az úgymond természetes közegük, ha ez megvan, csak a kreativitásodon múlik minden.  A kifinomult közösségi média kampány és a nagyobb megtérülési ráta végett célszerű az online kapcsolatokat építeni, megismerni a fogyasztók preferenciáit.

Gondoltad volna?
A Facebookon lehetőséged van a céged 1km-es körzetébe kerülő embereket értesíteni, emlékeztetni, hogy a te vállalkozásod bizony itt van a közelben, aktív és megérné benézni hozzád.

+tipp: Törődj az ügyfeleiddel

Figyelj rá, hogy az ügyfeleid nehézségeire reagálni tudj. Az önreklám helyett koncentrálj az empátiára, hívd fel az emberek figyelmét a terméked nyújtotta előnyökre, kényelemre, értékekre. Fogj hozzá az email kampányodhoz, kommunikálj velük. Ne feledd: a jelen helyzet mindenki számára nehéz. A fogyasztókat azzal tudod meggyőzni, hogy téged válasszanak, ha értékeket közvetítesz feléjük, partnerként kezeled őket. Hisz minden kapcsolat (akár üzleti akár emberi) alapja a kölcsönös bizalom, korrektség.

Összegzés: Mit tanít a vállalkozóknak a koronavírus krízis?

Az UNIDO (United Nations Industrial Development Organization) legújabb kutatásai szerint a vírus leginkább a mikro, kis- és középvállalkozásokat fogja érinteni.  Elsősorban a bérek kifizetésével, illetve a kereslet csökkenésével lesz a legtöbb problémájuk. Pont ezért fontos, hogy felkészüljünk az előttünk lévő kihívásokra: támaszkodjunk adatokra, dolgozzunk jó szakemberekkel, merjünk újítani. Munkánk eredményét bátran osszuk meg az online világunkban. Ne feledd: Minden problémára van megoldás, csupán tudnod kell segítséget kérni.

Olívia Lukács
Olívia Lukács
social media manager
Imádok az online marketing útvesztőiben bolyongani, új megoldásokat és trendeket kipróbálni, elmerülni a Google Analytics adatokban ... emellett pedig a Corvinus Egyetemen bővítem marketing tudásomat.