A LinkedIn egy olyan platform, amelyet gyakran a vállalkozók/cégek nem használnak ki. Az igazság az, hogy a LinkedIn erőteljes kiegészítője lehet a közösségi média tartalomstratégiájának. Nagyszerű hely a hálózatépítéshez és a vállalkozás fejlesztéséhez.

A kapcsolatok és a partnerségek kialakításától kezdve a leadek generálásán keresztül, a márkaismertség növeléséig sok olyan dolgot csinálhatsz a LinkedIn segítségével, amely felbecsülhetetlen értékű kiegészítője lehet digitális marketingstratégiádnak. A Facebooktól, a Twittertől és az Instagramtól eltérően a LinkedIn egy professzionális platform, amelynek célja az üzleti kapcsolatok kialakítása és megerősítése.

Mi a LinkedIn Marketing?

A LinkedIn egy kicsit más, mint a legtöbb közösségi hálózat.

A legtöbb közösségi hálózat a szabadidőben végzett „szórakoztató” dolgokra összpontosít, ezzel szemben a LinkedIn az üzleti kapcsolatok építésére.

Ennek eredményeként, ha marketinget szeretnél végezni a LinkedIn-en, többet kell gondolkodnod a (potenciális) ügyfelekkel való kapcsolatteremtésen, a leadek generálásán, a márkaismertség javításán, az üzleti kapcsolatok és partnerségek előmozdításán és a tartalom megosztásán. Ennek eredményeként a LinkedInnek fontos részét kell képeznie vállalatod marketingstratégiájának, ha sikeresebb akarsz lenni.

LinkedIn marketingcélok

Mielőtt elkezdenénk a LinkedIn tartalommarketing-stratégiájának tartalom előállítását, először ki kell találnunk, hogyan érhetjük el hatékonyan ezt a magasan megcélzott közönséget, amelyet a LinkedIn kínál.

Ehhez pedig meg kell határoznunk egy tartalommarketing- megközelítést, amelyet a következő célok vezérelnek:

Legyél érdekes. 

Lehetséges, hogy a LinkedIn tartalommarketing-stratégiájának elsődleges mozgatórugójaként elkezdhetsz megosztani blogcikkeket. Mindazonáltal sokkal több lehetőséged van. Beszélgetéseket kezdeményezhetsz egy híresemény vagy egy konferencia körül, amelyen részt veszel. Esetleg megoszthatsz néhány fontos cikket az oldaladon másoktól, vagy vicces grafikákat készíthetsz a munkáról.

Paper craft art of speech bubble icon

Légy segítőkész. 

Minden azzal kezdődik, hogy segítőkészek vagyunk, olyan tartalmakat készítünk, amelyek új ismereteket mutatnak be, vagy amelyek segíthetnek a szakmai döntéshozatalban.

Segíts nekik segíteni másokon. 

A LinkedIn tartalommal foglalkozó szakemberei mindig olyan tartalmat keresnek, amely a szakmai hálózatuk hasznára válhat. Figyelj arra, hogy a LinkedIn-en terjesztett tartalmad megosztható legyen.

Segíts nekik, hogy segíthessenek magukon. 

A LinkedIn-en élők mindig arra törekszenek, hogy erősítsék márkájukat, ezért tedd ezt a lehető legkönnyebbé számukra. Amikor valaki megosztja a tartalmaidat, a megosztó okosnak, jól tájékozottnak, tehetségesnek tűnik stb. 

Legyél ott mindenhol. 

Az okostelefon évekkel ezelőtti térnyerése óta egyre többen fogyasztják a tartalmaidat más eszközökön, az asztali számítógépek háttérbe szorulnak. Nincs ez másként a LinkedInnél sem. Már 2014 első negyedévében a LinkedIn-tagoktól érkező forgalom 43%-a mobilon keresztül érkezett. Ha a tartalom nem olvasható (nincs elég bekezdés), vagy ha a látvány nem egyértelmű mobilon, az olvasó elveszíti az érdeklődést.

LinkedIn marketinglehetőségek

A LinkedIn lehetővé teszi, hogy forgalmat irányíts a webhelyedre, minőségi potenciális ügyfeleket azonosíts, megoszd velük gondolataidat, szakértelmedet. A hirdetések használata mindezeket az előnyöket felerősíti, és hasznosabbá teszi őket vállalkozásod számára. Négy különböző típusú hirdetést használhatunk a LinkedIn-en, és mindegyik úgy van kialakítva, hogy segítsen elérni vállalkozásod céljait.

1. Szponzorált tartalom

A felhasználók LinkedIn kezdőlapja tartalmaz egy hírfolyamot, amely az egyes profilok hálózatához igazodik. A szponzorált tartalom megjelenik a LinkedIn hírfolyamában, és eléri a rendkívül elkötelezett közönséget. Ez a tartalom “promoted” címkével van ellátva, így eltér a szokásos hírfolyamtól. A szponzorált tartalmak lehetnek egyképes hirdetések, videohirdetések, vagy carousel hirdetések.

2. Szponzorált üzenetek

A LinkedIn minden felhasználójának van egy postafiókja, hogy kapcsolatba léphessenek más felhasználókkal. A vállalkozásoknak csupán 48%-a használ üzenetküldést a potenciális ügyfelekkel való kapcsolatteremtésre, így nagyszerű lehetőség arra, hogy ezzel az élen járj.

3. Lead Gen Forms

Hirdetéseink célja a potenciális ügyfelek konvertálása. Az információik egyszerű összegyűjtése leegyszerűsíti a folyamatot számunkra és és számukra egyaránt. Ebben segítenek az előre kitöltött űrlapok, amelyek segítségével egyszerűen összegyűjthetjük és rögzíthetjük a potenciális ügyfeleket a LinkedIn-en.

4. Szöveges hirdetések

A LinkedIn platform jobb oldali sínnel rendelkezik, amely hirdetéseket is tartalmazhat. Ezek lehetnek szövegek, vagy követők. Ezek a szponzorált tartalomhoz képest kisebb, tömörebb hirdetések.

Források:

  • https://blog.hubspot.com/blog/tabid/6307/bid/23454/the-ultimate-cheat-sheet-for-mastering-linkedin.aspx
  • https://www.businessnewsdaily.com/7206-linkedin-marketing-business.html
  • https://usergrowth.io/blog/linkedin-marketing/

Bianka Sillik
Bianka