Mint minden más szolgáltatás, a Google is szeretné megkönnyíteni a felhasználói életét. Egyik újítása a Performance Max kampány, ami lehetővé teszi a hirdetők számára, hogy egyetlen kampányból hozzáférjenek a Google Ads készletükhöz. Ez magába foglalja a YouTube-ot, a display felületeket, a keresőt, a Discover app-ot, a Gmailt, és a Maps-ot, ráadásul az egész úgy lett kialakítva, hogy kiegészítse a kulcsszókeresést.

Mikor érdemes használni a Performance Max kampányt?

  • Érdemes belevágni, ha van valamilyen konkrét hirdetési és konverziós célunk. 
  • Egyetlen kampány használatával szeretnénk elérni az összes hirdetést.
  • Maximalizálhatjuk a kampány teljesítményét azáltal, hogy nem korlátozzuk, hogy mely csatornákon jelenhet meg a hirdetésünk.
  • Szeretnénk több eléréshez és konverziós értékhez jutni a kulcsszóalapú keresési kampányokon túl.
Forrás: Google Ads & Commerce Blog

Mik az előnyei?

A mi dolgunk hozzáadni az egyedi szakértelmet, tehát például meghatározni a költségkeretet, az üzleti célokat, a mérni kívánt konverziókat. A Google Ads automatizálása ezután megkeresi az üzleti cél szempontjából releváns potenciális ügyfeleket, és a leginkább megfelelő hirdetést jeleníti meg az optimális ajánlattal, a kampány teljesítményének maximalizálása érdekében.

A Google valós időben szerez tudást a fogyasztókról, azok szándékairól és preferenciáiról, ezáltal olyan új ügyfélkört is elérhetünk, amelyekre amúgy nem is számítottunk. Mivel a Performance Max használatával a Google összes csatornáján megszólítjuk a közönséget, ezáltal növeljük a konverziók számát is.

A gépi tanulási modellnek köszönhetően pontosabb előrejelzést kapunk arról, hogy mely hirdetések, közönségek, kombinációk teljesítenek a legjobban. Megtudhatjuk, hogy a kreatívok közül, melyik befolyásolja legjobban a teljesítményt, ezáltal úgy optimalizálhatjuk, hogy növeljük a ROI-t.

A vállalkozás számára értékes konverziók típusairól az értékszabályok beállításain keresztül fontos információkat adhatunk meg, de rendelkezésünkre állnak a márkabiztonsági beállítások is, így a Google Ads-ot értesíthetjük arról, milyen tartalmakat nem szeretnénk megjeleníteni.

Hasznos tanácsok

  • Ahhoz, hogy ez a kampánytípus hatékonyan működhessen, érdemes legalább 6 hétig futtatni, hogy elegendő adattal rendelkezzen.
  • a szöveg- és képi elemek közül is legalább 5 verziót érdemes megadni, és annyi elemet használjunk, amennyi csak lehetséges.
  • A konverziók nyomon követéséhez érdemes a Google Analytics konverziókövetési szolgáltatását használnunk.
  • Figyeljünk rá, hogy a kreatívok mindig relevánsak, és egyediek legyenek.

Elemcsoportok

Lehetőségünk van az elemcsoportokat a webhelyen megjelenő termékek szakaszai, kategóriái alapján összeállítani. A kampány elindításához a következő elemekre lesz szükséged:

  • szöveges hirdetés
  • képek
  • videó.
Forrás: Google Ads Help

Szöveges hirdetés

A szöveges hirdetéseknél meg kell adnod egy végső URL címet, 5 főcímet, melyek 30 karakter hosszúságúak lehetnek. A 2 hosszú leírásban, és 1 hosszú főcímben már 90 karakter áll a rendelkezésedre. Szükséged lesz továbbá a vállalkozás nevére, egy leírásra, és további 2 URL-t is megadhatsz.

Képek

A képek esetében is vannak javaslatok, és kritériumok. Megadhatunk 3-3 fekvő és négyzet alakú képet, továbbá 1 álló képet. A maximális képszám 15. A logók maximális száma 5. 

A fájlformátumok közül támogatott a JPG, a PNG és a GIF. A maximális ajánlott felbontás 1200 x 1200 képpont, a fájlméret 5120 kB. A képeken a tartalmat érdemes úgy elhelyezni, hogy a kép közepén helyezkedjen el, és annak 80%-át foglalja el.

Videó

A teljesítménymaximalizáló kampányok esetében használnunk kell legalább egy, legfeljebb 5, 10 másodpercnél hosszabb videót is. Amennyiben mi nem adunk meg videót, előfordulhat, hogy a rendszer készít egyet az elemcsoport elemeiből.


Bianka Sillik
Bianka