2022-ben nem lehetett nyereséges egy vállalkozás anélkül, hogy ne lett volna valamilyen online jelenléte. Ahogy a közösségi média népszerűsége megugrott az elmúlt években, egyesek azzal érvelhetnek, hogy a webhelyek elavulttá váltak. Sokan kizárólag a Facebook-ot és az Instagram-ot használják fő marketing- és értékesítési forrásként. Vajon szüksége van egy webhelyre a cégednek, hogy sikeres legyen 2023-ban is?

IGEN! 100% IGEN! De felmerülhet benned a kérdés, hogy miért…

Egy jól felépített weboldal növeli az organikus elérést és csökkenti a hirdetési költségeket.

Egyes cégtulajdonosok nehezen tudatosítják, hogy ügyfeleik nagy része megnézi webhelyét, mielőtt a vásárlás mellett döntene.

Olyan weboldalra van szükséged, amely úgy van optimalizálva, hogy az egyszeri látogatókat élethosszig tartó ügyfelekké alakítsa. Ez egy olyan folyamat, amely kutatáson és folyamatos fejlődésen alapuló intelligens döntések kombinációját foglalja magában.

A digitális fogyasztás példátlan mértékben nőtt az elmúlt években, és emiatt ha te nem leszel online, vállalkozásod gyakorlatilag láthatatlan lesz a célközönséged számára.

Íme a 10+1 legfontosabb ok, amiért a céges weboldalba való befektetés kulcsfontosságú lehet:

1. Nem uralod a közösségi médiát

Ha az összes tartalmad a közösségi médiában található, egy esetleges Facebook leállás okozhat némi kellemetlenséget. Ha pedig feltörnék a fiókodat, akkor annyi…

…megszívtad!

2. Szükséged van egy saját bázisra a tartalmaidhoz

Olyan helyre van szükséged, ahol minden tartalmad tetszés szerint elhelyezhető, általad szerkeszthető. Harmadik fél közösségi platformját nem irányíthatod, de a weboldaladat igen.

3. Hitelességet építesz

Egy weboldal segít növelni vállalkozásod hitelességén, még akkor is, ha ez csak egy egyszerű honlap, amelyen általános információk találhatók. A legtöbb ember nem vásárolna olyan terméket, amelyről csak a Facebook-on talál információt.

4. Márkaismertség

A Google statisztikái szerint percenként több mint 2,4 millió keresés történik. Mielőtt új szolgáltatást próbálnál ki, új étterembe látogatnál, vagy új terméket vásárolnál, hová mész először? Hát a Google-ra! A legtöbb ember szeretne tájékozódni, mielőtt pénzt költene. Ha van egy olyan weboldalad, amely tartalmazza a szükséges információkat szolgáltatásaidról, termékeidről, a Google a barátod lesz, és (leendő) ügyfeleid rád találnak.

5. Többet mutathatsz

Egy weboldalon létrehozhatsz portfóliót, blogbejegyzéseket, cikkeket, amelyekhez köthetsz termék videókat is. (És mindezt egy helyen teheted.) Így lehetőséget adsz a potenciális ügyfeleidnek, hogy szétnézzenek weboldaladon, és végül arra következtetésre jussanak: „Ó, igen! Ez a megfelelő üzlet/termék számomra. Pontosan azt kínálják, amire szükségem van.”

6. Analytics

Egy weboldal rengeteg mérhető információt gyűjt össze látogatóiról, ami nagyon fontos lehet az üzleti döntések meghozatalakor.

A számok nem hazudnak.

7. Bevételi forrás is lehet

Nem csak a Google keresési hálózatában lehet megjeleníteni hirdetéseket, hanem többek között több millió weboldalon is, ahol a Google AdSense rendszerébe bekötött banner helyek vannak. Magyarul: a weboldaladon megjelenő hirdetésekért pénzt kapsz (a Facebook-on ilyen nincs).

8. Egy weboldal az év 365 napján nyitva tart

Mindannyiunknak ki kell venni néha egy-egy szabadnapot. Az internet viszont soha nem alszik. Minimális erőfeszítéssel egész nap üzletelhetsz. Egy webhely a hét minden napján, 24 órában generál lead-eket.

9. A saját weboldaladon nincs versenytársad

Amikor a közönségedet kivonod a közösségi médiából (átirányítod a webhelyedre), elhalványítod a figyelemelterelést, és a verseny zaját. A te weboldaladon ügyfeled csak rád gondol (és nem ugrik át a következő történetre, vagy nem görget a következő videóra). Te irányítod az információáramlást és az értékesítést is (így hozzáadhatsz up- és downsell-eket is stb.). A közösségi médiában ezt nem teheted meg.

Te irányítasz.

10. Egy weboldal az online marketing szerves része

Ellentétben a hagyományos, nyomtatott kiadványokat, szórólapokat és nyomtatott hirdetéseket használó marketinggel, a webhely kiváló médium arra, hogy az ügyfeleket a legfrissebb ajánlatokról tájékoztassa, és persze kevésbé költséges, mint a hagyományos marketing mód.

Az online marketing olcsóbb és hatékonyabb, az eredmények pedig rövid időn belül láthatóak. A mobilinternetnek köszönhetően potenciális ügyfeleid mindig online vannak.

A weboldaladra különböző csatornákon, (például blogíráson, közösségi médián, e-mail marketingen stb.) keresztül irányíthatod át ügyfeleidet.

11. Mert versenytársaidnak is van weboldala

Nem vagy egyedül a piacon. Már több (száz) cég értékesíti ugyanazt a terméket és szolgáltatást, és legtöbbjük már régen az online térben feszít  lenyűgöző weboldalával.

Egy webhely a legjobb módja lehet annak, hogy növeld termékeid és szolgáltatásaid elérhetőségét, és ezzel párhuzamosan a versenytársak előtt állj.

Összefoglalva

Igen, 2023-ban (is) feltétlenül szükséged lesz egy weboldalra. Egy jól kitalált, alaposan végiggondolt és összerakott saját honlap nagyon éles fegyvere lehet az online marketing eszköztáradnak.

Ha tanácstalan vagy, milyen úton indulj el a digitális világban, vagy nem tudod, jó irányba haladsz-e, keress meg minket. Átbeszéljük, hol tartasz jelenleg, milyen lehetőségeid vannak a fejlődésre, milyen eszközök és megoldások lehetnek a segítségedre.

Tesszük, amihez értünk, hogy Te is azzal foglalkozhass, amihez értesz! Fordulj hozzánk bizalommal, keresd kollégáinkat a sales@wado.sk email címen!

Köszönöm a figyelmet!

Tibor Skulec
Tibor Skulec
Tibor
I'm not a robot. I'm a graphic designer from Absurdistan. (아싸 Archer)