Szeretnél magasabb elérési arányt a Facebook-bejegyzéseiddel? Kíváncsi vagy, milyen típusú organikus tartalmakat részesít előnyben a Facebook?

Ebben a cikkben felfedezheted mi rejlik az organikus elérés mögött, illetve rengeteg módszert ismerhetsz meg, amivel fejlesztheted az organikus elérést Facebookon. 

Mielőtt teljesen belemerülnénk a témába, ismerkedjünk meg pár fogalommal:

  • organikus elérés a Facebookon azt jelenti, hogy hány embert érhetsz el ingyenesen azáltal, hogy közzéteszel valamilyen bejegyzést a vállalkozásod oldalán. 
  • fizetett elérés meg azt jelenti, hogy hány embert tudsz elérni a fizetett hirdetések által, ami segítheti az organikus elérést is.
  • az interakció azt jelenti, hogy hány ember kedveli, reagál, kommentál vagy megosztja a bejegyzést. Minél vonzóbb egy bejegyzés, annál nagyobb az elérés.
  • “Meta Widely Viewed Content Report” (WVCR) ahogy a neve is sugallja, a “nagy mértékben megtekintett tartalom riport” összefoglalja az előző negyedévben megjelent legnépszerűbb tartalmakat. Ennek a riportnak a célja, hogy átláthatóságot biztosítson, és megmutassa a felhasználóknak, hogyan lehet jobban kihasználni ezt a platformot

Miért csökken a Facebook organikus elérése?

1. ok: Több kereskedelmi tartalom verseng a hírfolyamért

Brian Boland, a Facebook hirdetés technológiai alelnöke szerint a csökkenés 2014-ben kezdődött. Napról napra egyre több tartalom készül, ennek eredményeként nő a verseny a hírfolyamban és egyre nehezebb minden bejegyzésnek megjelenni.

2. ok: Változás a Facebook hírfolyam-algoritmusában

A Facebook algoritmusa dönti el, hogy az emberek milyen bejegyzéseket látnak a hírfolyamon, ami folyamatosan változik.

Az algoritmus több ezer adat pontot használ, ún. rangsorolási jeleket, például kedvelést, reakciót, megjegyzést vagy megosztást. 2006 óta különböző rangsorolási jeleket hozzáadtak, eltávolítottak a listáról, attól függően, hogy a Facebook szerint mit szeretnének látni a felhasználók.

A Facebook bevezetett 4 hírfolyam rangsorolási tényezőt: összetétel, jelek, előrejelzések és relevancia pontszám. 

1. Összetétel – a megjeleníthető bejegyzések teljes száma

Például a barátoktól és családtagoktól származó bejegyzések, a csoportok, amelyekhez csatlakoztál, és az általad kedvelt oldalak együttesen egy gyűjteményt alkotnak a bejegyzések teljes számáról, amelyek megjelenhetnek

2. Jelek

A jelek az algoritmus egyetlen olyan részét képezik, amelyeket befolyásolhatók. Két kategóriára osztjuk: passzív és aktív.

Passzív jelek: passzív mutatók, mint a megtekintési idő, a történet típusa és a közzététel ideje.
Aktív jelek: az interakciót elősegítő tevékenységek, beleértve a kedveléseket, reakciókat, megosztásokat és hozzászólásokat.

A Facebook-algoritmus legutóbbi változásai inkább a jelentőségteljes interakciókra összpontosítanak. Ezért az algoritmus nagyobb súlyt tulajdonít az aktív jeleknek. 

A legfontosabb rangsorolási jelek, amiket figyelembe kell venni:

  • Kapcsolatok – akivel a felhasználó jellemzően interakcióba lép.
  • Népszerűség – milyen visszajelzést kap az adott bejegyzés pl. mennyien kommentálják, figyelmen kívül hagyják, kedvelik vagy reagálnak rá
  • Tartalom típusa – milyen típusú bejegyzésekkel lépnek kapcsolatba a felhasználók a legtöbbször (pl. videóval, képpel, szövegekkel). 
  • Aktualitás – Az újabb bejegyzések jelennek meg először.

3. Előrejelzések

Az előrejelzések segítségével a Facebook felméri profilodat és viselkedésedet. Célja, hogy megértsék mit kedvelsz, hogy csak olyan tartalmat jelenítsen meg, amely kivált valamilyen reakciót belőled. 

4. Relevancia pontszám

A Facebook minden bejegyzésnek relevancia pontszámot ad, vagyis a tartalom mennyire releváns az adott felhasználó számára. Így minden felhasználó a legmagasabb pontszámmal rendelkező bejegyzéseket látja meg a hírfolyamban.

9 módszer hogyan növeld az organikus elérést a Facebookon

Több embert szeretnél elérni organikus módon? Ismerd meg, mi működik most a Facebookon a 2022-es év 3. negyedévi WVCR alapján, és használd ki az alábbi javaslatokat organikus stratégia fejlesztéséhez.

1) Járulj hozzá a Facebook-csoportokhoz

Egyik legfontosabb prioritása a cégnek, hogy nagyszerű tartalmat hozzon létre az oldala számára. Bármennyire is fontos ez, nem feltétlenül ez a legjobb módja a közönség elérésének.
A Meta WVCR szerint a Facebook csoportok bejegyzései a hírfolyam tartalmának közel 17%-át teszik ki. Valójában a csoportok bejegyzései közvetlenül az ismerősök bejegyzései és a megosztott bejegyzések mögött állnak. 

Tipp: Mielőtt egy új csoportba közzétennéd a bejegyzésed, érdemes átnézni a szabályokat, amik az önreklámozásra vonatkoznak, minden csoportban ez eltérhet.

2) Kedvel, de nem követ? Csapj le rá! 

A felhasználó hírfolyamában megjelenik javasolt fiókokból származó tartalom és lehetősége van reagálni valamilyen módon a bejegyzésre. 

Te ezután a Business Suite szolgáltatásban megkeresheted azokat, akik valamilyen módon reagáltak a posztodra, és meghívhatod őket, hogy kövessék vagy kedveljék az oldaladat.

3) Az követők számára vonzó tartalom duplázása avagy elemezd a legjobban teljesítő bejegyzéseidet

Meta bevezette a fejlett analitikát, ami megkönnyíti a megfelelő tartalom meghatározását és a követőink számára vonzó témák közzétételét. 

Ha megnyitjuk a Business Suite Insights fületet, és kiválasztjuk a Facebook-bejegyzéseket, akkor megnézhetjük milyen médiatípusok generálják a legnagyobb elérést és interakciót oldalunk számára. 

4) Korlátozd a külső hivatkozásokat

A Facebook a linkek megosztását alacsonyabb prioritásként kezeli, mint más tartalomtípust, és a 2022-es 3. negyedévi WVCR-jelentés megerősíti ezt. 
Pontosabban, a jelentés azt állítja, hogy a felhasználók hírfolyamában az adott negyedévben megjelent tartalom több mint 90%-a nem tartalmazott külső hivatkozásokat. Vagyis, a hírfolyamban megjelenő tartalom többsége szöveget, képeket vagy videót tartalmaz – hivatkozások nélkül. 

Tipp: Egyes linkek közzététele bizonyos esetekben elkerülhetetlen, viszont ha nem mérvadó akkor merészen rakd a poszt alá a megjegyzésekbe a felirat helyett.

5) Bejegyzések A/B  tesztelése

Ha új típusú bejegyzésekkel kísérletezel, ill. szeretnél kipróbálni valami mást, akkor ez a pont Neked szól! A Business Suite A/B tesztelési eszközével több lehetőséggel is tudsz kísérletezni, és így meg tudod határozni, hogy mi az, ami megfelel a közönségnek. Létrehozhatsz akár négy verziót a bejegyzésből. Módosíthatod az egyes bejegyzések feliratát, képét vagy linkjét. Az A/B teszt akár 30 percig is futhat, – bár ideálisabb több napra beállítani, hogy elég adatok össze tudjunk gyűjteni – majd a Business Suite kiértékeli és meghatározza a nyertes verziót, amit majd közzétesz.

6) Minden kapcsolat alapja a kommunikáció! 

Senki sem várja el tőled, hogy minden követőddel beszélgess. Egy poszt közzététele után fontos, hogy időt tölts a közönséggel való kapcsolattartással.
Válaszolj a megjegyzésekre és üzenetekre, mert az algoritmus előnyben részesíti azon oldalak bejegyzéseit, amelyekkel a felhasználó korábban interakciót folytatott.

Tipp: Tegyünk közzé olyan tartalmat, ami beszélgetésre ösztönzi a közönséget. A Facebook szerint, ha egy bejegyzés sok beszélgetést váltott ki a felhasználó barátai között, az algoritmus „akcióba lendül”, és a bejegyzést eljuttatja a felhasználóhoz.

7) Posztolj amikor a közönség online van 

Amint azt fentebb megtudtuk – a aktualitás kulcsfontosságú. A legújabb bejegyzések a hírfolyam tetejére kerülnek. Közönségnek akkor van a legnagyobb esélye arra, hogy lássa a bejegyzésedet.

Tipp: Jelenleg több táblázatot is találhatunk online, hogy mikor érdemes posztolni a közösségi oldalakra. Ne feledd, hogy ezek az időpontok fantasztikus kiindulópontok lehetnek számodra, viszont előfordulhat, hogy nem mindig a legideálisabb pont a Te követőid számára.

8) Kerüld az ún. interakcióra bíztató csalikat 

Az interakciókra bíztató csali olyan Facebook-bejegyzés, ami kedvelésekre, megosztásokra, hozzászókásokra és egyéb műveletekre csábítja az embereket. Facebook az ilyen fajta bejegyzéseket redukálja.

Tipp: Gondoljuk át mire kérjük követőinket, ill. milyen módon fogalmazzuk meg.

9)Kerülj fel a kedvencek listájára

Tavalyi évtől a Facebookon létezik a “Kedvencek listája”, ahol összeállíthatod számodra legfontosabb, legérdekesebb oldalakat, barátokat. Minden felhasználó 30 helyet kap “Kedvencek listáján”, ahova a Te oldalad is felkerülhet. A kedvencek bejegyzései magasabban jelennek meg a hírfolyamban.

Tipp: Ha arra kéred a követőidet, hogy vegyenek fel a “Kedvencek listájára” listájára, a Facebook azt interakciókra bíztató csalinak veheti. Kérés helyett tudasd a követőkkel, hogy ha nem szeretnének lemaradni a bejegyzésekről, akkor létezik erre megoldás.

Hogyan tovább?

Első lépésben mérd fel milyen az organikus elérése a Facebook oldaladnak. Amennyiben tanácstalan vagy, milyen úton indulj el, vagy nem tudod, jó irányba haladsz-e, fordulj hozzánk bizalommal, keresd kollégáinkat a sales@wado.sk email címen!

Források:

Szabó Lili
Lili
Élvezem az életem és alkotok ✨